Ga naar de NIEUWE Homepage van tooStylish.com - Dé fashion en lifestyle portaal voor vrouwenlogin op tooStylish:

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php on line 458 Call Stack: 0.2000 212016 1. {main}() C:\inetpub\toostylish.com\page.php:0 0.2019 250736 2. require('C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php') C:\inetpub\toostylish.com\page.php:3 0.2039 678680 3. each() C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php:458
gebruikersnaam:


wachtwoord:

 onthoud gegevens


Nog geen lid?
Schrijf je nu gratis in
en maak kans op een
geweldige prijs !


Voeg tooStylish.com
toe aan je Favorieten


Maak tooStylish.com
je Homepage

advertentie

advertentie
Tanden bleken: fantastisch of verwoestend?

Bart
klik hier om dit artikel door te sturen naar een vriend of vriendin  email naar vriend(in)

klik hier om re reageren op dit artikel reageer op dit artikel

Witte tanden zijn voor veel mensen een schoonheidsideaal, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De nieuwste rage luidt 'bleaching' oftewel supersnel tanden bleken. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Is het dat ook?

'Bleach- bedrijven' schieten uit de grond en de prijzen worden steeds lager. Zij bieden een hagel funkelneu gebit binnen 60 minuten dat zo'n 3 jaar stralend blijft. Velen zouden er een moord voor doen. Maar voor een paar honderd euro kan het dus ook. Vele celebrities met stralend witte tanden gingen je voor en trotseren nu breedglimlachend elke camera met telelens. Maar wie lacht het laatst... Vallen bij deze schitterende sterren over een aantal jaar niet de tandjes uit het bekkie?

Gele tanden en de commercie
In de loop van de jaren nemen je tanden en kiezen kleurstoffen op, bijvoorbeeld door het nuttigen van sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc. Een natuurlijk proces waardoor met het ouder worden, de tanden donkerder worden. Jaren geleden sprong de commercie al op het 'witte tanden complex' van vele consumenten en bleken biedt dan een oplossing. Er zijn verschillende systemen om te bleken. De meeste worden via de tandarts gedaan, maar je kunt sommige systemen ook kopen in de winkel of via de tv.

Zo werden er bijvoorbeeld whitener tandpasta's geïntroduceerd. Deze bevatten een licht schuurmiddel dat misschien wel zorgt voor iets wittere tanden. Maar ook dat het beschermende glazuurlaagje aan gort gaat. Ook werd bekend dat sommige bleekproducten zeer schadelijk waren. Zoals bleekgels die de tanden niet alleen wit, maar ook broos maken en tot maagzweren konden leiden.

De nieuwste technieken
De nieuwere bleach-klinieken werken met een bleekgel in combinatie met een speciaal licht (plasma lamp of een laser). Deze activeert en accelereert de werking van de gel, die overigens het agressieve waterperoxide bevat in een wettelijk toegestane concentratie.

Soms kan het voorkomen dat je tijdens of na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Als je gevoelige tanden hebt of uit voorzorg enige vorm van pijn wilt voorkomen, kun je voor de behandeling een lichte pijnstiller innemen. Je tandvlees wordt beschermd door een siliconenlaagje die op je tandvlees wordt aangebracht. Daarnaast worden je lippen ter bescherming ingesmeerd met een speciale gel. Dit biedt voldoende bescherming tegen de lamp en de peroxide.

Deze methode wordt in de Verenigde Staten al 10 jaar toegepast zonder bekende schadelijke bijwerkingen. Er zijn op de lange termijn dus geen nadelige gevolgen bekend. Op de korte termijn kan een lichte demineralisatie optreden (het oplossen van bouwstoffen uit het glazuur). Dit is vergelijkbaar met het drinken van een blikje cola en is na 24 uur weer tenietgedaan door de bufferende werking van het speeksel.

Conclusie
Er zijn dus voldoende alternatieven, maar vooral bij zelfbehandelingen lijkt het kiezen uit verschillende kwaden. Het beste is om eerst deskundig advies in te winnen bij je tandarts en vervolgens met een professioneel 'bleach bedrijf' in zee te gaan. Aan alles kleeft een risico, maar onder begeleiding van een professional zit je sowieso het beste.Verder in deze categorie:

Strijden tegen rimpels

Spijt van een tatoeage?

Pijnlijke voeten? Neem Botox!

Jongeren niet blij met uiterlijk

Hoe zit het nou met Botox?

Cosmetische chirurgie, wil je het echt?

Als je nadenkt over een neuscorrectie


advertentie  
advertentie


advertentie


advertentie