Ga naar de NIEUWE Homepage van tooStylish.com - Dé fashion en lifestyle portaal voor vrouwenlogin op tooStylish:

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php on line 458 Call Stack: 0.2031 212016 1. {main}() C:\inetpub\toostylish.com\page.php:0 0.2197 250736 2. require('C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php') C:\inetpub\toostylish.com\page.php:3 0.2213 678680 3. each() C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php:458
gebruikersnaam:


wachtwoord:

 onthoud gegevens


Nog geen lid?
Schrijf je nu gratis in
en maak kans op een
geweldige prijs !


Voeg tooStylish.com
toe aan je Favorieten


Maak tooStylish.com
je Homepage

advertentie

advertentie
Herinrichten van je woonkamer

Barbara
klik hier om dit artikel door te sturen naar een vriend of vriendin  email naar vriend(in)

klik hier om re reageren op dit artikel reageer op dit artikel

"Ik heb geprobeerd de meubels in de woonkamer te verplaatsen op iedere mogelijke manier, maar het ziet er gewoon nooit beter uit en is ook niet comfortabel." Komt dat bekend voor? Je meubilair juist plaatsen en balans aanbrengen kunnen aanvankelijk een ingewikkelde taak lijken, maar al wat er voor nodig is, is een beetje gezond verstand en leren op een nieuwe manier naar je kamer te kijken. Kijk eens goed naar je woonkamer met de volgende richtlijnen in gedachten.

Kijk naar de plaats van je deuropening. Heb je twee deuren, probeer dan het doorloopgedeelte achter de zitgroep te houden en niet dwars erdoorheen. Als er maar één deur is, is 't het beste om een makkelijk toegang tot de zitgroep te hebben, zolang je maar genoeg ruimte overhoudt langs de kanten en erachter.

De plaatsing van je belangrijkste meubelstuk is heel belangrijk. Als je bank niet tegen de muur staat, laat dan minimaal 1 tot 1,5 meter loopruimte achter de bank over. Iets minder ruimte is nodig tussen de bank en stoelen.

Overweeg de plaatsing van je zitgroep. Als je een lange muur hebt plaats de bank dan tegen de muur. Het loopgedeelte stroomt er omheen.

De balans van een ruimte wordt beïnvloed door zowel de plaatsing van meubilair als de grootte van elk stuk. Als alle grote stukken aan één kant van de ruimte zijn gegroepeerd, zal het horizontaal uit balans zijn. Als veel van het meubilair ofwel aan de onderkant ofwel aan de bovenkant topzwaar toont, zal de kamer verticaal uit balans zijn.

Als je een sofa hebt die uit delen bestaat, herschik deze dan als het kan. Plaats het grootste gedeelte tegen de langste muur. Dit brengt een 'steunpunt' in de ruimte. Plaats de overige delen aan de tegenovergestelde kant van de ruimte, met de zittingen richting de sofa.

Hoewel het plaatsen van een bank tegen de langste muur vaak de gemakkelijkste manier is om een steunpunt in een ruimte tot stand te brengen, is het vaak één van de meest voorkomende opstellingsfouten. De meeste mensen veronderstellen dat deze opstelling de illusie van meer ruimte wekt of dat ze daardoor meer meubilair in de ruimte kunnen zetten. Anderen denken dat de toegang in en uit de ruimte makkelijker is. En, tenzij de ruimte zeer klein is, ontbreekt hierdoor vaak ook een comfortabele plek om de kletsen.Verder in deze categorie:

Feng Shui je slaapkamer

Breng de zomer in je huis

Weg vlek!

Muurdecoratie op maat

De herfst in huis

Rood, oranje en geel in huis

Haal het maximale uit je huis


advertentie  
advertentie


advertentie


advertentie