Ga naar de NIEUWE Homepage van tooStylish.com - Dé fashion en lifestyle portaal voor vrouwenlogin op tooStylish:

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php on line 458 Call Stack: 0.2036 212016 1. {main}() C:\inetpub\toostylish.com\page.php:0 0.2201 250736 2. require('C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php') C:\inetpub\toostylish.com\page.php:3 0.2216 678680 3. each() C:\inetpub\toostylish.com\include\header.inc.php:458
gebruikersnaam:


wachtwoord:

 onthoud gegevens


Nog geen lid?
Schrijf je nu gratis in
en maak kans op een
geweldige prijs !


Voeg tooStylish.com
toe aan je Favorieten


Maak tooStylish.com
je Homepage

advertentie

advertentie
Tips voor de donkere huid

Dewi
klik hier om dit artikel door te sturen naar een vriend of vriendin  email naar vriend(in)

klik hier om re reageren op dit artikel reageer op dit artikel

Verzorging en make-up voor de donkere huid begint eindelijk wat meer aandacht te krijgen. Gelukkig maar, want als je make-up voor de blanke huid op een gekleurd gezicht gebruikt, kan je er grijs uit zien.

Talgklieren
Vandaag de dag zien we in Nederland wel 35 verschillende soorten van de donkere huid, wat tegenover 17 verschillende blanke huiden staat. De donkere en de blanke huid zijn heel verschillend. Niet alleen qua kleur, maar ook qua structuur. Een gekleurde huid heeft namelijk veel meer talgklieren en al snel een overproductie aan talg. Hierdoor is een donkere huid al snel een vette huid. Zoals met elke vette huid is het aangeraden om de huid regelmatig te scrubben en een talgregulerende lotion te gebruiken. In tegenstelling van wat er vaak gedacht wordt, kan de vette huid ook vochtarm zijn. Daarom is een vochtinbrengende nachtcrème geen overbodige luxe.

Melaline
Melaline is een donker pigment dat geproduceerd wordt door cellen in de opperhuid. Een donkere huid heeft veel melaline (hoe donkerder, hoe meer melaline) en geeft een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke en verouderende werking van de zon. Door dit pigment is de donkere huid minder egaal dan de lichte huid. Bij wondjes wordt er namelijk op die plek meer melaline aangemaakt om de huid te herstellen, maar ook verbranding door de zon kan donkere plekken veroorzaken. Een gekleurde huid heeft een geel of een rood pigment. Om erachter te komen welke kleur pigment jouw huid heeft, kan je kort met je vingertoppen op de binnenkant van je pols drukken. De kleur die jij het eerste ziet als je loslaat, is de pigmentkleur.

Foundation
Gebruik liever geen foundation op waterbasis op een gekleurde huid, omdat deze in de poriën gaat zitten. Eentje op oliebasis verspreidt de kleur mooi en glad over het hele gezicht. Omdat de donkere huid vaak al vet is, is het het mooist om een matte foundation te gebruiken.

Make-up tips
Gelukkig zijn er steeds meer make-up producten voor de donkere huid op de markt. Dit is ook wel nodig, want een foundation voor een lichte huid, doet vaak weinig voor de donkere huid. Zorg ervoor dat je foundations altijd in daglicht test. Heb je de juiste gevonden? Klop de foundation dan in de huid en dep het dan af met een tissue. Breng daarna losse poeder op voor fixatie. Kies voor een crèmeblush op oliebasis, dit gaat mooi op in de rest van de make-up. Als je een poederblush gebruikt, kan dit resulteren in een grijzige vlek op je gezicht. Voor de kleur van oogschaduw of lippenstift zijn goudtinten perfect, dit staat een donkere huid namelijk altijd. Felle kleuren staan ook prachtig, terwijl dit op een blanke huid er goedkoop uit kan zien.Verder in deze categorie:

Beperk de beauty-schade

Must-go: Aspen

Breng je emoties in balans

Small Talk: Zelfvertrouwen en oefening

De Pil: Nederland conservatiefste land

Hoe koop je de juiste bh?

Bleken van tanden, feit of fictie?


advertentie  
advertentie


advertentie


advertentie